sobota 20. ledna 2018

Švédské skořicové rolky

Kynuté těsto je zkrátka kynuté těsto. Klasika, která neomrzí a hodí se takřka v každé situaci, protože vždycky přijde k chuti. Až se vám budou tradiční a celosvětově oblíbené švédské rolky péct v troubě, omámí vás vůně másla a skořice. Odolat jim je nemožné...

POTŘEBUJEME:
Na těsto:

⧫40 g změklého másla
⧫40 g krupicového cukru
⧫1 vejce
⧫225 g hladké mouky
⧫1 balíček sušeného droždí
⧫125 ml vlažného mléka

Na náplň:
⧫2 lžíce rozpuštěného másla
⧫50 g krupicového cukru
⧫1 lžíce skořice
⧫asi hrst rozinek v rumu

POSTUP:
1) V míse utřete máslo s cukrem a vejcem.
2) Přidejte mouku a sušené droždí. Zalijte mlékem a uhněteme hladké těsto. Pokud bude příliš řídké, tzn. bude se lepit, přidejte trochu mouky. Přikryjte ho utěrkou a nechte v teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem - trvá to asi hodinu.
3) Poté těsto rozválejte na pomoučněném válu a potřete náplní. Na tu rozpusťte máslo a přidejte do něj cukr a skřici. Nakonec těsto rovnoměrně posypejte většinou rozinek.
4) Srolujte a nakrájejte asi na 2 - 3 cm široké "proužky". Tak nám vzniknou rolky. Vyskládejte je do pekáčku vymazaného máslem, zatlačte do nich zbytek rozinek a nechte ještě chvilku kynout. Pečte při 180 stupních asi 25 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat