čtvrtek 14. prosince 2017

Vánoce - vinné cukroví

Možná trochu netradiční a především méně známé cukroví, které ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Můžu vám garantovat, že všem zachutná a oceníte i jeho jednoduchou přípravu. Je totiž rychlá a s těstem se velmi dobře pracuje. Víno a mandlové aroma mu dodá jedinečnou chuť, která se bude mezi ostatními druhy vyjímat jako naprosto jedinečná... Zkrátka je to originál.

POTŘEBUJEME:
(cca 4 plechy)

⧫1 žloutek
⧫250 g změklého másla
⧫250 - 300 g hladké mouky
⧫5 lžic bílého vína
⧫mandlový a moučkový cukr na obalování



POSTUP:
1)
V míse vyšleháme žloutek s máslem a přidáme mouku.
2) Do těsta vmícháme víno a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
3) Na pomoučněném válu vyválíme silnější plát a vykrájíme tvary. Hodí se zaoblené formičky, protože těsto nabyde, a tím pádem by ostřejší rysy nevynikly.
4) Tvary přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Cukroví pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 12 - 16 minut (dokud nezrůžoví okraj a nezpevní střed).
5) Ještě horké cukroví obalíme ve směsi mandlového a moučkového cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat