pátek 22. září 2017

Rybízové muffiny

Muffiny nikdy nezklamou. Jsou extrémně rychlé, nebesky nadýchané, vláčné a úžasně dobré. Nejvíc na nich miluju to, že je pokaždé můžu trochu pozměnit. Jednou s čokoládou, podruhé s ovocem, jindy třeba s ořechy. Základní těsto ale používám vždycky stejné. Je svědčené, vždycky se povede, a to nejdůležitější - všem chutná.



POTŘEBUJEME:
⧫240 g červeného rybízu
⧫1 vejce
⧫1/2 hrnku krupicového cukru
⧫1 vanilkový cukr
⧫1 a 1/2 hrnku hladké mouky
⧫1/2 hrnku jemně mletých ovesných vloček
⧫1 prášek do pečiva
⧫1/2 hrnku oleje
⧫150 g smetanového jogurtu
⧫1/2 lžičky vanilkového extraktu
⧫1/2 lžičky vanilkového aroma

POSTUP:
1)
Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny.

2) Přidáme mouku s práškem do pečiva a vločky.

3) Do směsi přilijeme olej, promícháme, a pak opatrně zapracujeme jogurt.

4) Nakonec přidáme vanilkový extrakt a aroma.

5) Těsto mícháme, dokud se vše dokonale nespojí.

6) 1/3 rybízu dáme do mističky a důkladně rozmačkáme vidličkou. Vmícháme do těsta.

7) Poté přidáme zbylé 2/3 rybízu a těsto opět promícháme.

8) Těstem pomocí lžíce naplníme formičky na muffiny, a to asi do 2/3 jejich výšky - těsto vyběhne až po okraj.

9) Muffiny pečeme v troubě předehřáté na 180 stuňů asi 25 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat