čtvrtek 12. října 2017

Seasalt chocolate & salted caramel cookies

Když máte pocit, že vám všechno padá na hlavu, není nic lepšího, než to zajíst. Ideálně něčím sladkým. Přiznejme si, že jsou situace, které nejdou osladit úplně. Ale přisladit, to jo. A cookies? Kdo by je nemiloval. O čokoládě se snad ani nemusíme bavit... No a pokud jste taky takoví milovníci karamelu jako já, obzvlášť toho slaného, určitě neuděláte chybu, když tyhle křehké sušenky vyzkoušíte.




POTŘEBUJEME:
⧫150 g změklého másla
⧫100 g třtinového cukru
⧫1 balení cukru s pravou vanilkou (ne vanilinový)
⧫špetka soli
⧫1 vejce
⧫200 g hladké mouky
⧫1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
⧫špetka soli

⧫100 g hořké čokolády s mořskou solí
⧫zdobicí kuličky ze slaného karamelu

POSTUP:
1) Máslo utřeme s cukrem a špetkou soli do pěny.
2) Přidáme vejce a zapracujeme.
3) Mouku smícháme se sodou/práškem do pečiva a po lžících přidáváme ke směsi, dokud nevznikne   těsto.
4) Čokoládu nasekáme na kousky a vmícháme do těsta.
5) Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme lžící malé hromádky. Necháváme okolo nich dostatečný prostor, protože v teple se roztečou do placiček.
6) Na každou sušenku ještě přidáme kuličky slaného karamelu a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů do zlatohněda. Trvá to cca 15 minut, ale záleží na troubě (může to trvat i déle).




Žádné komentáře:

Okomentovat