neděle 17. září 2017

Brownies s bílou čokoládou

S prvními zamračenými, deštivými a chladnějšími dny přichází i chuť na něco pořádně sladkého a hutného. To je jednoznačně čokoláda. A co může být ještě o chlup lepší? Brownies! Je to, jako byste tu slast, kterou čokoláda přináší, ještě několikrát vynásobili... Tenhle dezert vás určitě nezklame. Jeho výhodou navíc je, že do těsta můžete přidat v podstatě cokoliv. Já tentokrát zvolila bílou čokoládu a mandle, ale k čokoládě sedí i višně, sušené ovoce nebo nejrůznější ořechy. Vyzkoušejte třeba pekanové. Chutnají báječně...



POTŘEBUJEME:
⧫150 g hořké čokolády
⧫60 g bílé čokolády
⧫3 vejce
⧫200 g krupicového cukru
⧫špetku soli
⧫150 g másla
⧫130 g hladké mouky
⧫150 g zakysané smetany
⧫1 a 1/2 lžíce mandlových lupínků

POSTUP:
1)
Hořkou čokoládu rozpustíme na vodní lázni a přidáme nakrájené máslo. Směs mícháme, aby se dobře spojila. Odstavíme a necháme mírně zchladnout.

2) Vejce utřeme s cukrem do pěny a vmícháme zchladlou čokoládu.

3) Přidáme špetku soli, mouku a zakysanou smetanu. Vše promícháme.

4) Nasekáme bílou čokoládu (na větší nebo menší kousky - záleží na vás) a spolu s mandlovými lupínky zapracujeme do těsta.

5) Menší pekáček vysteleme pečicím papírem, nalijeme do něj těsto a dobře ho rozetřeme.

6) Brownies pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Kontrolu provedeme špejlí - po zapíchnutí by měla zůstat čistá.

Žádné komentáře:

Okomentovat