pátek 18. srpna 2017

Oreo cheesecake

Oreo je Oreo. Je to srdcovka. Většinou je to tak, že ho buď milujete, nebo nenávidíte. Alespoň mezi mými přáteli to tak je. Každopádně já spadám do té první kategorie. Navíc miluju všechny možné variace na cheesecake a spojit křupavé sušenky s krémovým sýrem, je paráda. Oreo v náplni krásně navlhnou a zvýrazní se jejich chuť. V jemné ricottě totiž krásně vyniknou a uvidíte, že příště už vám nebude stačit slupnout tyhle skvělé sušenky jenom tak...



 POTŘEBUJEME:
Na těsto:
⧫250 g hladké mouky
⧫1 vejce
⧫120 g másla nebo Hery
⧫70 g moučkového cukru
⧫2-3 lžíce kakaa
⧫3 sušenky Oreo s kakaovou náplní

Na náplň:
⧫400 g ricotty
⧫1 vejce
⧫cca 100 ml mléka
⧫40 g krupicového cukru
⧫4 sušenky Oreo s mléčnou náplní + 1 s kakaovou náplní

Dohotovení:
⧫4 sušenky Oreo s mléčnou náplní

POSTUP:
1)
Mouku, vejce, rozehřáté máslo a moučkový cukr a kakao dáme do velké mísy a rukama vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme do lednice.

2) Připravíme si náplň: do jiné mísy si dáme ricottu a celé vejce. Promícháme a dle potřeby přilijeme mléko. Náplň by neměla být příliš tuhá, ale ani tekutá (těžko by se pak pekla). Poté přidáme cukr.




3) Sušenky na náplň vložíme do sáčku a rozdrtíme (např. pomocí válečku) na malé kousky. Ty pak nasypeme do sýrové směsi a zapracujeme.

4) Z lednice vyndáme těsto. Formu vyložíme pečicím papírem a těsto do ní rukama vymačkáme tak, aby vznikly okraje. Sušenky na těsto rozdrtíme stejným způsobem jako ty do náplně, drobečky pak rovnoměrně rozložíme na těsto a zamáčkneme dovnitř.

5) Na těsto vlijeme náplň a koláč vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů. Dezert pečeme
asi 45 minut, dokud náplň dostatečně neztuhne.

6) Hotový cheesecake necháme zchladnout a poté ho dozdobíme zbylými sušenkami. Můžeme je nakrájet na čtvrtiny nebo různě nadrobit na povrch koláče.
Cheesecake necháme uležet a chladit alespoň 3 hodiny, ideálně však do druhého dne.

Žádné komentáře:

Okomentovat